(ESMTexMIL) EIP subvestimentare in structura modulara destinate personalului operativ

(ESMTexMIL) EIP subvestimentare in structura modulara destinate personalului operativ

Instituţia finanţatoare: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, al Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, CNCS-UEFISCDI Programul de finanţare: Planul Naţional III (PN III),Programul 2: Cresterea competitivitatii economiei romanesti prin cercetare, dezvoltare si inovareSubprogramul 2.1. Competitivitate prin cercetare, dezvoltare si inovare Instrumentul de finanțare: Transfer la operatorul economicCodul proiectului: PN-III-P2-2.1-PTE-2016-0132Contract nr. 31 PTE/2016Durata proiectului: 24 luni: 06.10.2016 – 05.10.2018Bugetul proiectului: 2.217.008,00 Lei (din care 556.967,00Lei cofinanţare)

  1. Echipa de cercetare

Coordonator: SC STIMPEX SADirector General: ing. Marcel IstrateDirector proiect: ing. Marcel Istrate Partener 1: MAGNUM SX S.R.L.Director General: ing. Daniel RaduResponsabil proiect: ing. Maria Buzdugan Partener 1: Institutul National de cercetare-dezvoltare pentru textile si pielarieDirector General: dr.ing. Pyerina Carmen GhituleasaResponsabil proiect: ing. Doina Toma

  1. Obiectivul proiectului

Obiectivul proiectului este de a dezvolta echipamente subvestimentare functionale, concepute pentru a fi integrate in sistemele de echipamente de protectie specializate, in scopul asigurarii supravietuirii si rezistentei personalului operativ din structurile de aparare/ ordine publica/ securitate, in conditii variabile de temperatura, niveluri de activitate si de greutate a echipamentelor transportate.

  1. Abstract

Obiectivele specifice pentru atingerea obiectivului general sunt: • proiectarea si realizarea elementelor modulare de EIP subvestimentare functionale, in structura simpla si/sau multistratificata, prin utilizarea de suporturi textile tesute/tricotate, in diferite configuratii, care inglobeaza cele mai noi fibre de inalta performanta si/sau fibre functionalizate (de ex. fibre functionalizate cu continut de PCM, Vitamina E, ZnO, ioni de Ag, Permethrin, etc.), in cote de participare diferite, inclusiv finisarea functionala a suporturilor realizate, pentru asigurarea functiilor de protectie multiple si de confort, impuse de utilizatorii finali ai EIP, precum si testarea-validarea in conditii de laborator prin incercari specifice; • proiectarea si realizarea prototipurilor de EIP subvestimentare in structura modulara, adaptate zonelor corpului cu sensibilitate termica ridicata, capabile sa asigure pe de o parte confortul termic sporit si pe de alta parte protectia la amenintari multiple, impusa de domeniul de utilizare (de ex. protectia la agenti biologici, temperaturi extreme, incarcare electrostatica, etc.); • validarea prin testare in conditii reale de utilizare a prototipurilor de EIP subvestimentare, pentru domeniul aparare/ordine publica/ securitate.

  1. Rezultate estimate

Dezvoltarea in cadrul proiectului aechipamentelorsubvestimentare functionale in structura modulura va asigura un nivel superior de integrare al echipamentelor specializate pentru protectia luptatorului, indiferent de domeniu, ducand astfel promovarea Stimpex S.A. in randul producatorilor de echipamente complex integrate, din ce in ce mai mult solicitate la achizitie, atat de catre institutiile interne cat si internationale.

  1. Rezultate obținute

Etapa I: Proiectare EIP subvestimentare in structura modulara pentru domeniul aparare/ordine publica/securitatePerioada raportată: Octombrie 2016 – Decembrie 2016Activități:

  1. Cercetare industrială în colaborare efectivă sau cu diseminarea rezultatelor (responsabil P2);
  2. Cercetare industrială în colaborare efectivă sau cu diseminarea rezultatelor (responsabili Co si P1);

Livrabile:D1. Raport necesar tehnologie-Raport – cerinte de performanta si confort impuse EIP subvestimentare;-Raport – proiectare elemente modulare EIP subvestimentare

en_USEnglish